Junior Ranger 2024 -  Al doilea program de marcare a puilor de barză albă  

Titlu: Al doilea program de marcare a puilor de barză albă

Subtitlu 1: Pentru ce este aceasta?

Subtitlu 2: De ce în această perioadă a anului?

1. Identificarea precisă a păsărilor este esențială pentru a înțelege procesele lor de viață, precum activitatea zilnică, preferințele de habitat, migrațiile sezoniere, dispersia populațiilor de berze albe cuibăritoare, evaluarea factorilor de supravieţuire și teritorialitatea. Inelarea păsărilor, utilizând inele speciale de identificare, reprezintă o metodă științifică de cercetare ce ne permite să studiem aceste aspecte în profunzime.

2. Atunci când se inelează păsări de talie mare, există adesea o problemă cu prinderea, capturarea lor, în special la adulți. Prin urmare, inelarea lor și al berzelor, de asemenea, se face în cuib, de obicei atunci când puii sunt tineri, nu pot încă să scape, dar sunt suficient de mari pentru a fi inelați.

Astfel, în cadrul unei activități de evidențiere a importanței protejării berzelor albe, curioșii, în special copii, au putut vedea de aproape "vizitarea" cuiburilor de barză și marcarea puilor, organizată în localitatea Joseni din județul Harghita.

Evenimentul a fost realizat cu ajutorul ornitologilor voluntari din cadrul Parcului Național Duna-Ipoly, din Ungaria, în cadrul unui proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, implementat de Asociaţia Gyilkosto Adventure în parteneriat cu Administraţia Parcului Național Cheile Bicazului–Hășmaș, și intitulat "Junior Rangerii continuă să descopere "secretele" biodiversității Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmaș".

Compania județeană de electricitate S.C. Electrica Serv S.A. AISE Miercurea Ciuc, care a coborât cu grijă puii la sol cu macaraua cu platformă de lucru, a fost, de asemenea, un partener și susținător cheie al activității.

www.repf.ro 

wwww.molromania.ro