Youth at the top - 2018

 

Am fost pe munte și mi-a plăcut!
Am văzut un apus de soare între brazi, de neuitat!
Ar fi bine ca munții și pădurile noastre să rămână la fel, neschimbați, de aceea de-a lungul și latul munților am căutat și semnele schimbărilor climatice.
 
          Administraţia Parcului Naţional Cheile Bicazului–Hășmaș în perioada 12-13 iulie 2018 a participat la a IV-a ediție al acțiuni denumită Youth at the Top. Această acțiune derulată la nivel european are ca scop principal consolidarea relației tinerei generații cu natura și ariile protejate respectiv creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la protecția și conservarea naturii. Ca modalitate de îndeplinire a scopului au fost alese activități educaționale care să permită generației tinere să descopere și să experimenteze patrimoniul natural al Carpaților, o acțiune  pe tema "Schimbările climatice și efectele lor asupra ecosistemelor montane" toate acestea realizate în cadrul unei excursii de două zile în munți.
Ediția a IV-a a acțiunii Youth at the Top este coordonată de ALPARC - Rețeaua de Arii Protejate din Alpi, cu sprijinul financiar al Ministerului German pentru Mediu. Evenimentul este o idee a "Grupului de lucru pentru educația orientată spre munte în Alpi" coordonat de ALPARC și Educ'Alpes pentru Franța.